استرس چه بلایی بر سر پوست شما می آورد؟
در این وبلاگ قصد داریم تاثیرات استرس بر پوست را بررسی کنیم و راهکارهای مقابله با آن را به شما عزیزان شرح دهیم. اگر که سلامت و زیبایی پوستتان برایتان اهمیت دارد، تا پایان مقاله همراه ما باشید.
پوست یکی از مهم ترین ارگان های بدن هر انسانی می باشد. پوست شما ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلف درونی و بیرونی دچار تغییراتی شود. یکی از عواملی که سلامت و زیبایی پوست شما را تهدید می کند، استرس و تنش های عصبی می باشد. درواقع زمانی که تحت فشار عصبی قرار گیرید و یا استرس بر شما غلبه کند، پوست شما می تواند واکنش نشان دهد و دچار مشکلاتی شود.
چگونه استرس بر روی پوست تاثیر می گذارد؟
با مشاهده وضعیت پوست می توانید از سلامت جسمانی خود نیز آگاه شوید. استرس و تنش های عصبی مشکلات جسمی و هورمونی بسیاری ایجاد می کنند که می توانند پوست شما را دچار آسیب کنند. درواقع بروز نشانه هایی از لک، جوش و آکنه، التهاب، قرمزی و چین و چروک می تواند نشان دهنده تغییراتی در بدن باشد. در اینجا می خواهیم چند مورد از تاثیرات استرس بر پوست را برایتان به طور مختصر توضیح دهیم.
روزاسه، اگزما، درماتیت، کهیر و پسوریازیس از جمله مشکلات پوستی هستند که به دلیل التهاب می توانند رخ دهند. حال بررسی علت وجود التهاب مسئله مهمی خواهد بود. استرس عملکرد سلول های پوستی شما را با اختلال روبرو می کند. استرس می تواند سبب تحریک پوست و در نتیجه التهاب آن شود. بنابراین رفع مشکلاتی که در نتیجه التهابات پوستی به وجود خواهند آمد، حائز اهمیت است. شاید پیدا کردن علت استرس و یا از بین بردن آن کمی دشوار باشد ولی غیر ممکن نخواهد بود.
راهکارهای کاهش استرس
در وبلاگ های قبلی راهکارهای کاهش استرس را برای شما عزیزان شرح داده ایم. در اینجا به چند مورد از این راهکارها اشاره ای مختصر خواهیم کرد.
- تنفس عمیق یکی از ساده ترین و آسان ترین روش های غلبه بر استرس می باشد.
- روش هایی مانند یوگا و مدیتیشن می تواند به کاهش استرس شما کمک بسیاری کند.
- روشن کردن شمع های معطر هم می تواند موجب کاهش استرس و تنش در شما شود.
- مصرف نوشیدنی هایی مانند گل گاوزبان که موجب تسکین و آرامش ذهن شما می شوند.
- گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش یکی دیگر از تکنیک های کم کردن استرس می باشد.
- خواب و استراحت کافی به بدن و ذهن شما کمک می کند تا بهتر بتوانند با استرس مقابله کنند و به بازسازی خود بپردازند.
بررسی تاثیرات استرس بر پوست و مو:
حتما شما هم افرادی را که بعد از یک شرایط استرس زا پوست آن ها دچار شوک شده و پر از جوش و آکنه می شود، دیده اید. استرس با بر هم زدن تعادل هورمون های بدن و همچنین اختلال در سیگنال های عصبی پوست، موجب بروز جوش و آکنه می شود. گاهی اوقات پزشک متخصص درمان های موضعی را به شما جهت کاهش و رفع جوش و آکنه پیشنهاد می دهد. سالیسیلیک اسید یک ماده موثر در درمان آکنه می باشد. این ماده پرخاصیت با نفوذ به اعماق منافذ پوست، آن ها را تمیز و پاکسازی نموده و از بروز جوش و آکنه جدید جلوگیری می کند.
استرس نه تنها بر پوست، بلکه بر تمام اعضای بدن شما تاثیر خواهد گذاشت. چربی کف سر و ریزش مو یکی دیگر از عوارض استرس می تواند باشد.
تنش های عصبی همچنین می تواند استقامت ناخن های شما را کم کند. به همین دلیل شکنندگی ناخن ها هم یکی از عوارض ناشی از استرس می باشد. فردی که در موقعیت های استرس زا و تنش آور قرار می گیرد، ممکن است دچار ریزش مو شود. البته مشکلاتی از قبیل ریزش مو و شکنندگی ناخن ها علل مختلف دیگری نیز می توانند داشته باشند و بررسی علت دقیق این مشکلات شاید کمی دشوار باشد. ولی در هر صورت استرس یکی از عواملی است که می تواند سلامت پوست و موی شما را مورد هدف قرار دهد و به آن آسیب بزند.
استرس همچنین می تواند سبب افزایش هورمون کورتیزول در بدن شود. افزایش بیش از اندازه این هورمون سبب نازک شدن پوست می شود. این هورمون می تواند پروتئین های پوستی را تجزیه کند که همین امر منجر به نازک شدن پوست و راحت کبود شدن آن می شود. در صورت بالا بودن طولانی مدت سطح کورتیزول اختلالی به نام سندروم کوشینگ رخ خواهد داد.
نوسانات خلقی، افزایش فشار خون، مشکلات گوارشی، بیماری های قلبی، چین و چروک و پیری زودرس پوست از دیگر عوارض ناشی از استرس بر بدن خواهد بود.
کند شدن روند بهبود زخم ها هم می تواند یکی از تاثیرات وجود استرس باشد. استرس می تواند اپیدرم های پوست را ضعیف کند که همین امر منجر به بروز برخی عفونت ها و پاتوژن های محیطی می شود. سطح بالای کورتیزول ناشی از استرس توانایی پوست برای ترمیم بافت های آسیب دیده را دچار اختلال کرده، لذا زخم ها و اسکارهای پوستی با سرعت کمتری نسبت به قبل بهبود می یابند.
حفاظت از پوست در مقابل عوارض ناشی از استرس
حفظ و تامین رطوبت مورد نیاز پوست، با استفاده از محصولات مرغوب و با کیفیت سلامت پوست را تضمین می کند و تاثیرات استرس بر پوست را کاهش می دهد و موجب بهبود سریع تر زخم ها می شود.
استرس و تنش های عصبی می تواند شادابی و طراوت چهره را از بین ببرد و شما را چند سال پیرتر نشان دهد. مکانیسم دفاعی و ترمیمی پوست تحت تاثیر استرس دچار ضعف می شود. به همین دلیل خطوط ریز و چین و چروک ها پدیدار می شوند. قطعا پیشگیری از بروز این چین و چروک ها می تواند به زیبایی چهره شما کمک کند. با انجام تکنیک های ماساژ در نواحی پیشانی، ابروها و خط فک می تواند از بروز چین و چروک تا حدودی جلوگیری نمایید و پیری زودرس پوست خود را به تعویق بیندازید.
قطعا مشاهده کرده اید که بی خوابی می تواند موجب خستگی چشم ها شود و حالت آن ها را تغییر دهد. استرس هم می تواند سیاهی، پف و گودی زیر چشم را به وجود آورد. در واقع استرس و بی خوابی رابطه مستقیم با یکدیگر دارند. وجود استرس و تنش عصبی می تواند خواب شما را با اختلال مواجه نماید. این امر خود موجب خستگی و سیاهی اطراف چشم ها می شود.
اگر شما از خواب کافی و با کیفیت بهره مند نمی باشید توصیه می شود حداقل یک ساعت قبل از خواب از گوشی و لپ تاپ استفاده نکنید. همچنین با استفاده از محصولات مراقبت از پوست مانند کرم های دور چشم، از پوست اطراف چشم ها در مقابل این عوامل آسیب زننده محافظت نمایید.
در آخر
استرس در هر فرد ممکن است تاثیرات متفاوتی را ایجاد کند. در بعضی افراد تاثیرات خود را با بروز جوش و آکنه نمایان می کند و در برخی دیگر با بروز اگزما و پسوریازیس و بیماری های پوستی. درواقع کنترل استرس و به کار بردن راهکارهایی برای رفع آن مسئله مهمی خواهد بود. شما می توانید برای غلبه بر استرس خود با روانشناس و یا روانپزشک صحبت نمایید.
در وبلاگ بررسی راهکارهای کاهش استرس، چند تکنیک موثر و مفید دیگر و همچنین خوراکی ها و نوشیدنی های تاثیر گذار جهت غلبه بر استرس شرح داده شده است. می توانید با استفاده از آن ها استرس خود را کنترل کنید.