این روزها که فصل درس و مدرسه فرا رسیده است، والدین بسیاری وجود دارند که از تنبلی و بی انگیزگی فرزندانشان گله و شکایت می کنند. قطعا آن ها به دنبال راهکارهای سریع و مناسب جهت افزایش انگیزه در دانش آموزان خود خواهند بود. اگر چه ایجاد انگیزه در دانش آموزان تنبل تا حدودی دشوار به نظر می رسد اما غیر ممکن نمی باشد، و شما می توانید با به کار بردن راهکارهایی موثر در این امر پیروز شوید. پس با ما همراه باشید.

راه های افزایش انگیزه در دانش آموزان
اولین قدم این است که شما سعی کنید علایق دانش آموزان را شناسایی کنید. قطعا با دانستن این که چه چیزی آن ها را خوشحال و یا ناراحت می کند و یا چه چیزی موجب افزایش و یا کاهش اعتماد به نفس آن ها می شود، یافتن راهکار برای افزایش انگیزه در آن ها آسان تر خواهد شد. تشویق و تقدیر از دانش آموزان یکی از شیوه های موثر در افزایش انگیزه آن ها خواهد بود. حتی با به کار بردن عبارت ” تو فوق العاده هستی” می توان انگیزه در دانش آموزان ایجاد کرد. بعد از این که از دانش آموز و علایق آن شناخت مناسبی پیدا کردید، سعی کنید که عامل ایجاد انگیزه را حفظ نمایید. اگر شرایط جوری باشد که دانش آموز حس کند برای تلاش های خود پاداشی دریافت نخواهد کرد، ممکن است انگیزه خود را از دست بدهد.

راه های افزایش انگیزه در دانش آموزان
جشن گرفتن موفقیت های دانش آموزان هر چند کوچک، می تواند به آن ها بسیار کمک کند. این امر سبب افزایش عزت نفس آن ها خواهد شد و آن ها را تشویق می کند که به تلاش خود ادامه دهند.
به آن ها کمک کنید تا اهداف خود را شناسایی کنند. اهداف چه بلند مدت و چه کوتاه مدت باید واقع بینانه و قابل دستیابی باشند. آنگاه مشوق اصلی آن ها برای رسیدن به اهداف منطقی و قابل دستیابیشان باشید و اگر در این مسیر به چالش کشیده شدند، سرزنششان نکنید و همواره مشوق و حامی آن ها باشید.
ایجاد انگیزه در دانش آموزان تنبل و بی انگیزه نیاز به صبر و شکیبایی دارد. در این مسیر ناامید نشوید و انتظار نداشته باشید که همه چیز به سرعت اتفاق افتد.
بستری را فراهم آورید تا دانش آموزان در فعالیت های فوق برنامه شرکت کنند و از این طریق فعال و پویا باشند.

راه های افزایش انگیزه در دانش آموزان
به آن ها یادآوری کنید که استراحت هم بخشی ضروری از سفر تحصیلی آن ها خواهد بود. چنین دانش آموزانی بیشتر از سایر دانش آموزان نیاز به استراحت و تجدید قوا هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی خواهند داشت. پس در این امر آن ها را همراهی نمایید.
به توانایی های دانش آموزان در یادگیری احترام بگذارید و از فشار آوردن بیش از حد و خارج از حد توانشان اجتناب نمایید.
آموزش را برای آن ها لذت بخش کنید و یادگیری را به فرآیندی سرگرم کننده تبدیل نمایید. استفاده از بازی ها، روش های خلاقانه و چالش ها می توانند آن ها را به سمت مطالعه و فعالیت بیشتر سوق دهد.
برای دانش آموزان بازه تعیین کنید و از آن ها بخواهید که در بازه زمانی تعیین شده با مدیریت صحیح فعالیت و تکالیف خود را انجام دهند ولی از وارد کردن فشار بر روی آن ها پرهیز نمایید. ضمنا چنانچه بعد از گذشت مهلت تعیین شده، باز هم تکالیف خود را ارائه دادند، آن را بپذیرید ولی به آن ها یادآور شوید به دلیل تاخیر از امتیازی که برای آن ها درنظر گرفته اید، کسر می شود.
با آن ها صحبت کنید که تصویر سازی درست و منطقی از آینده خود داشته باشند، و تلاش و کوشش امروز خود را در رسیدن به اهداف آینده شان تاثیر گذار پندارند و در جهت دستیابی به اهدافشان، تلاش خود را متوقف نکنند، و در این حین حمایت خود را از آن ها دریغ نکنید.