در تقویم های رسمی ایران سیزده بدر که روز طبیعت نام گرفته است، به نوعی جشن بدرقه نوروز خواهد بود. عید و جشن نوروز به یک پایان خوش نیاز دارد که جشن سیزده بدر درواقع همان پایان خوش است. سیزده بدر یکی از رسوم مشترک میان اقوام مختلف کشور خواهد بود. به اعتقاد قدیمیان مردم در این روز با طبیعت آشتی کرده و به دل طبیعت می روند و ساعاتی را در دامان طبیعت سر می کنند.
امسال نیز با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، عید نوروز رنگ و بویی رمضانی به خود گرفته و به نوعی پیوند آیین های بومی و دینی شکل می گیرد.
سیزده بدر همانند مراسم چهار شنبه سوری و نوروز، دوست داشتنی و سرشار از خاطره خواهد بود. مردم در این روز به بازی های گروهی، گردآوری گیاهان صحرایی، خوراک پزی های عمومی، بادبادک پرانی، سوارکاری، نمایش های شاد و آب بازی می پردازند. آب بازی بخشی از این آیین هاست که ریشه در فرهنگ اساطیری دارد. شادی کردن و خندیدن در این روز به معنی از بین بردن افکار تیره و پلید، روبوسی به معنی آشتی، سپردن سبزه نوروزی به آب به نشانه هدیه دادن به ایزد آب ” آناهیتا ” و گره زدن سبزه به نشانه پیوند میان زن و مرد می باشد. در مناطق کرد نشین، در پایان سیزده بدر مردم سیزده عدد سنگ به پشت سر خود پرتاب کرده و آرزو می کنند که بلایا و نواحس از آن ها دور شود.
یادمان باشد که در این روز، از طبیعت، این نعمت ارزشمند و گرانبها بیشتر از قبل محافظت کرده و به آن آسیب نزنیم.
g4mql8
avyrlq