ریزش مو

ریزش مو که به آن آلوپسی هم گفته می شود یکی دیگر از مشکلات رایج در بین اکثر افراد می باشد. علت های مختلفی در به وجود آمدن آن تاثیر دارند که اگر آن را درمان نکنید ممکن است ریزش مو شما بیشتر شود و این موضوع می تواند بر اعتماد به نفس شما تاثیر بسیاری بگذارد و اذیت کننده باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با علت ریزش مو و روش های درمان آن آشنا کنیم:

علت ریزش مو و روش های درمان آن

ریزش مو علت های مختلفی دارد که مهم ترین و اصلی ترین آن ژنتیک است و ممکن است شما از پدر یا مادر خود آن را به ارث ببرید. همچنین عوامل دیگری در ایجاد آلوپسی تاثیر دارند که در ادامه برخی از این موارد را نام خواهیم برد:

  • استرس
  • بارداری
  • بالارفتن سن
  • کمبود ویتامین
  • تغییرات هورمونی
  • نداشتن تغذیه مناسب
  • استفاده از مواد شیمایی قوی
  • استفاده زیاد از وسایل حرارتی
  • روش های نادرست شانه زدن مو
  • بستن موها به صورت دم اسبی و محکم

علائم ریزش مو در زنان

چند نمونه از علائمی که نشان می دهد شما دچار ریزش مو یا آلوپسی شده اید:

یکی از این علائم کم پشتی مو سر است که به مرور تارهای موی شما نازک شده و باعث باز تر دیده شدن فرق سرتان می شود. یکی دیگر از علائم آلوپسی در زنان این است که موها به صورت یک دفعه ای و به تعداد زیاد ریزش پیدا می کند.

ریزش روزانه 50 تا 100 عدد تار مو، طبیعی است و جای هیچ نگرانی ای نیست ولی اگر موهای شما بیشتر از این تعداد بریزد باید به دنبال پیدا کردن علت و درمان آن باشید.

علائم ریزش مو در مردان

علائم ریزش مو در مردان به این صورت است که موهایشان کم پشت شده و خط مو آنها عقب تر رفته و باعث خواهد شد تا کم کم پوست سر آنها خالی از مو شود.

علائم ریزش مو در مردان

روش های درمان ریزش مو

روش های مختلفی برای درمان ریزش مو وجود دارد که شما می توانید با توجه به علت ریزش مو خود، آن را درمان کنید. بعضی از علت ها را می توانید با تغییر سبک زندگی و داشتن تغذیه مناسب درمان کرد و بعضی دیگر را می توان با مصرف داروها و شامپو های ضد ریزش بهبود بخشید. اگر دچار استرس بیش از حد هستید بهتر است دنبال روش هایی برای کنترل کردن آن باشید چون این موضوع باعث می شود تا ریزش مو شما از بین برود.

برای این کار می توانید ورزش کردن را شروع کنید و تایم کوتاهی را برای خواندن کتاب اختصاص دهید؛ همچنین یکی دیگر از کارهایی که می توانید انجام دهید، مدیتیشن است. انجام این کارها در کنترل استرس بسیار تاثیر گذار هستند.

اگر دچار ریزش مو هورمونی هستید، برای درمان آن بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید.

از مصرف سیگار و مشروبات الکلی خودداری کنید. چون برای پوست و موی شما بسیار ضرر دارند و ممکن است باعث ریزش مو شوند. همچنین سعی کنید رژیم غذایی خود را تغییر دهید و از مواد غذایی پروتئین دار بیشتر استفاده کنید. کمبود پروتئین و ویتامین باعث آلوپسی خواهد شد.

یکی دیگر از روش هایی که شما می توانید برای رشد مجدد موهایتان از آن استفاده کنید این است که با استفاده از روغن های طبیعی موهای خود را روغن تراپی کنید. روغن تراپی مو یکی از روش های موثر در کاهش ریزش مو شما می باشد.

مراحل رشد و ریزش مو

به طور کلی مراحل رشد و ریزش مو شامل 4 مرحله می باشد که در ادامه درباره هر یک از این مراحل توضیح خواهیم داد:

مرحله اول

 اولین مرحله، که به آن آناژن یا مرحله رشد مو می گویند. این مرحله ممکن است تقریبا بین 2 تا 7 سال زمان ببرد. چون موها به طور کلی حدود 1 سانتی متر در ماه رشد خواهند کرد. در اصل این مرحله تعیین کننده میزان بلندی مو است که برای هر قسمت از بدن متفاوت می باشد و زمان گفته شده معمولا برای موی سر می باشد.

مرحله دوم

مرحله ی بعدی، که به آن کاتاژن یا فاز میانی می گویند. این مرحله پس از پایان مرحله اول یا آناژن شروع می شود که در این مرحله رشد مو به طور کامل متوقف خواهد شد و از ریشه خود جدا می شود. این مرحله بسیار کوتاه می باشد و حدودا 10 روز زمان خواهد برد.

مرحله سوم

نام این مرحله تلوژن یا فاز استراحت می باشد. این مرحله به طور متوسط بین 2 تا 3 ماه زمان می برد و در این زمان موی جدیدی رشد نخواهد کرد و همینطور ریزش مو هم وجود ندارد. برخی از متخصصان معتقد هستند که در این مرحله موها ریزش پیدا می کنند. اما برخی دیگر از آن ها این مرحله را به دو قسمت تقسیم کرده اند که در مرحله بعدی راجب آن توضیح خواهیم داد.

مرحله چهارم

مرحله آخر که به آن اکسوژن یا فاز رویش مو می گویند. در این مرحله موهای جدید رشد خواهند کرد و موهای قدیمی با استفاده از شانه کردن و یا شست و شو دچار ریزش می شوند. همانطور که در بالاتر گفته شد ریزش 50 تا 100 عدد تار مو در این مرحله کاملا طبیعی می باشد.

مراحل رشد و ریزش مو

خوراکی های مفید برای جلوگیری از آلوپسی

اگر موهای شما به دلیل کمبود ویتامین و پروتئین دچار ریزش شده است. می توانید با مصرف برخی از خوراکی ها از ریزش آن جلوگیری کنید. ما در این قسمت چند نمونه از این خوراکی های مفید را نام خواهیم برد:

  • خوراکی هایی همانند ماهی، تخم مرغ، لوبیا، بادام، لبنیات که حاوی پروتئین هستند.
  • استفاده از مواد غذایی که دارای ویتامین های گروه B مانند: مرغ، حبوبات، سبزیجات هستند.
  • مصرف منابع غذایی مثل گوشت قرمز، اسفناج، کلم بروکلی و سایر محصولاتی که دارای آهن می باشند.
  • مواد غذایی مثل تخمه کدو، دانه های کتان، غذاهای دریایی، ماهی سالمون و دانه سویا که دارای امگا 3 هستند، برای جلوگیری از ریزش مو بسیار مفید می باشند.
  • خوراکی های حاوی بیوتین یکی دیگر از مواد غذایی هستند که در جلوگیری از ریزش مو تاثیر دارند. خوراکی هایی مثل جگر، گردو، آرد سویا، قارچ و سیب زمینی شیرین دارای بیوتین هستند.
  • یکی دیگر از این خوراکی های مفید، مواد غذایی هستند که دارای ویتامین سی می باشند مانند مرکبات، گوجه پخته شده، طالبی، توت فرنگی، هندوانه و بقیه خوراکی هایی که حاوی ویتامین C هستند.

نتیجه گیری

به صورت کلی ریزش مو علت های مختلفی دارد و برای درمان آن نیاز است که اول حتما علت آن را پیدا کنید و سپس به فکر درمان آن باشید. چون اگر مشکل شما جزئی باشد، خودتان می توانید آن را درمان کنید. ولی در مواقعی که ریزش مو شما به صورت ناگهانی شروع شود و تعداد آن زیاد باشد لازم است که حتما برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید.

شما می توانید از شامپو ضد ریزش برای درمان آلوپسی استفاده کنید که پیشنهاد ما به شما شامپو ضد ریزش نوتریسل کافئین نئودرم است که با مراجعه به سایت دیجی نایس می توانید این محصول فوق العاده را با قیمت مناسب خریداری نمایید.