آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چه تعداد از خوراکی های مفید برای تقویت حافظه را در برنامه غذایی روزانه خود جای داده اید؟ خوراکی ها و مواد غذایی که ما در طول روز می خوریم می توانند نقش مهمی در بهبود عملکرد مغز و سلامت آن داشته باشند. مغز از مهم ترین و اصلی ترین ارگان های بدن خواهد بود. تمامی دستورات و فرمان های بدن توسط مغز به سایر اندام های بدن صادر می شود.
بیماری هایی نظیر آلزایمر که این روزها افراد سالمند بسیاری درگیر آن خواهند بود، عملکرد شناختی مغز را با اختلال روبرو می کنند. به همین دلیل تقویت مغز و انجام اقداماتی جهت حفظ سلامت آن مسئله مهمی خواهد بود.
در این مقاله قصد داریم برخی از خوراکی هایی که می توانند موجب بهبود عملکرد مغز شما شوند و همچنین این ارگان حیاتی را از خطرات احتمالی بیماری های مغزی در امان نگه دارند را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
مغز برای این که بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند به موادی نظیر گلوکزها، انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب نیاز دارد.
در این وبلاگ می خواهیم برخی از خوراکی های مفید برای تقویت حافظه را به شما عزیزان معرفی کنیم. قطعا با استفاده از آن ها می توانید عملکرد مغز خود را بهبود ببخشید.
خوراکی های مفید برای تقویت حافظه:
توت فرنگی
طبق تحقیقات صورت گرفته مشخص شده است که توت فرنگی دارای یک آنتی اکسیدان خاص می باشد که موجب تقویت بخشی از مغز شما می شود. این قسمت از مغز مربوط به حافظه بلندمدت خواهد بود.
این میوه پرخاصیت استرس اکسیداتیو و التهاب در مغز را کاهش می دهد. مصرف توت فرنگی در کودکان موجب می شود که عملکرد ذهنی آن ها تقویت شود. این میوه به دلیل دارا بودن آنتوسیانین موجب بهبود جریان خون به مغز می شود که این عوامل در بهبود عملکرد مغز شما موثر خواهد بود.
سیب
شما با خوردن سیب می توانید از آسیب های سلول های مغزی جلوگیری نمایید. درواقع سیب مانند یک سپر از سلول های مغزی محافظت می کند. این میوه با خواص معجزه آسایش، به دلیل دارا بودن فسفر موجب بهبود عملکرد مغز شما شده و اعصابتان را تقویت می کند.
طبق مطالعات انجام شده مصرف روزانه آب سیب به مدت یک ماه می تواند عملکرد مغز افراد مسن که دچار اختلالات شناختی خفیفی هستند را تحت تاثیر قرار دهد. با خوردن روزانه یک عدد سیب از خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مصون می مانید. مصرف مداوم این میوه همچنین خطر بروز سکته قلبی و مغزی را هم کاهش می دهد.
موز
شما می توانید عملکرد مغز خود را با مصرف موز تقویت کنید. موز یکی از موثرترین خوراکی ها برای تقویت حافظه می باشد که از میزان بالایی پتاسیم برخوردار خواهد بود. پتاسیم هم می تواند موجب بهبود عملکرد شناختی مغز شود. ضمنا منزیم موجود در موز، موجب هوشیاری ذهن شما می شود.
انگور
ترکیبات طبیعی موجود در انگور در بهبود عملکرد شناختی مغز شما تاثیر شگرفی دارد. مصرف انگور نه تنها در کاهش التهابات مغز موثر می باشد بلکه به تقویت حافظه شما نیز کمک می کند.
هندوانه
هندوانه به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی، آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد به مغز را مهار کرده و آن را از خطرات احتمالی مصون می دارد. ترکیبات این میوه خوشمزه و پرخاصیت به گونه ای می باشد که موجب تقویت حافظه و ارتقای سطح یادگیری در افراد می شود.
کیوی
همانطور که می دانید کیوی یک منبع غنی از ویتامین C خواهد بود. مواد غذایی حاوی ویتامین سی با رادیکال های آزاد که یکی از دلایل اصلی بسیاری از آسیب های جسمانی می باشند، مقابله کرده و از ارگان های بدن از جمله مغز محافظت می کند. از دیگر فواید مصرف کیوی می توان به کاهش استرس اکسیداتیو اشاره کرد. کیوی از جمله خوراکی های مفید برای تقویت حافظه شما می باشد.
هویج
هویج نه تنها موجب تقویت بینایی شما می شود، بلکه در تقویت حافظه شما هم نقش مهمی خواهد داشت. درواقع هویج سرشار از مواد مغذی می باشد که عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می دهد.
بلوبری
میوه هایی نظیر بلوبری و زغال اخته به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان در ترکیبات خود دارای خواص و فواید بسیاری برای سلامت جسم شما خواهند بود. بلوبری می تواند موجب بهبود حافظه شما شود و مهارت های حرکتی را تقویت کند.
بلوبری و توت های تیره رنگ به دلیل دارا بودن آنتوسیانین، ترکیبات موجود در آن ها دارای خواص ضدالتهابی بوده و با عواملی که موجب تخریب سلول های مغزی می شوند مقابله خواهد کرد. همچنین موجب بهبود عملکرد و ارتباط نورون ها و سلول های مغزی خواهد شد.
درواقع بلوبری و توت های سیاه در روند پیری مغز اختلال ایجاد می کنند و در بهبود حافظه و افزایش روند یادگیری نقش موثری خواهند داشت. انواع توت ها نظیر تمشک، توت فرنگی، توت سیاه و سفید بیماری های مغزی که با افزایش سن امکان بروز آن ها وجود خواهد داشت را به تعویق می اندازند.
کلم بروکلی
اگر بخواهیم یکی دیگر از خوراکی های مفید برای تقویت حافظه را نام ببریم، قطعا به کلم بروکلی اشاره خواهیم کرد. کلم بروکلی سرشار از آنتی اکسیدان بوده که از مغز شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد به خوبی محافظت می کند. این ماده مفید همچنین یک منبع غنی از ویتامین K نیز می باشد که این ویتامین تاثیر بسزایی در تقویت حافظه و پیشگیری از بروز آلزایمر خواهد داشت.
کلم بروکلی خواص فراوانی دارد. همانطور که در وبلاگ راهکار های موثر در کاهش وزن شرح دادیم، این ماده علاوه بر تقویت حافظه، تاثیر بسزایی در کاهش وزن و تناسب اندام شما خواهد داشت.
فلفل دلمه
فلفل دلمه می تواند التهابات مغز را کاهش دهد و حافظه شما را تقویت کند. در واقع فلفل دلمه در تقویت سیستم عصبی شما موثر می باشد.
گردو
گردو یکی از مفیدترین مواد خوراکی جهت حفظ سلامت مغز و تقویت عملکرد آن می باشد. گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا3، فیبر و ویتامین E می باشد که به دلیل دارا بودن این مواد مغذی در سلامت مغز بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
ذرت شیرین
ترکیبات موجود در ذرت شیرین به خصوص لوتئین آن در پیشگیری از بروز آلزایمر بسیار مفید خواهد بود. ذرت شیرین همچنین می تواند روند پیشرفت این بیماری را در افراد مبتلا کندتر کند. درواقع ذرت در لیست خوراکی های مفید برای تقویت حافظه قرار می گیرد.
کلم بنفش
این ماده یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها می باشد که از مغز در مقابل آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند.
کلم پیچ
کلم پیچ یکی از سبزیجاتی است که می تواند به سلامت مغز شما کمک کند. این ماده پرخاصیت حاوی ویتامین و مواد معدنی می باشد که از مغز در برابر عوامل آسیب زننده ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند.
گوشت قرمز
گوشت قرمز فاقد چربی یک منبع غنی از آهن می باشد که می تواند عملکرد ذهن شما را تقویت کند. این ماده نه تنها موجب افزایش انرژی شما می شود، بلکه سطح هوشیاری شما را نیز بیشتر خواهد کرد.
تخم مرغ
ماده ای به نام لسیتین در زرده تخم مرغ وجود دارد که با توجه به تاثیری که بر روی میانجه های عصبی می گذارد می تواند عملکرد مغز شما را تقویت کند. درواقع مصرف تخم مرغ در سرعت یادگیری و همچنین تمرکز ذهن موثر خواهد بود.
مصرف مواد خوراکی حاوی لسیتین در جلوگیری از بروز بیماری های مربوط به حافظه نظیر آلزایمر بسیار موثر می باشند.
ماهی
بدون شک یکی از موثرترین خوراکی های مفید برای تقویت حافظه، ماهی می باشد. مواد خوراکی دارای اسیدهای چرب امگا3، موجب تقویت نورون ها خواهند شد. امگا3 در ماهی سالمون و شیر ماهی به مقدار زیادی یافت می شود. مصرف این مواد جریان خون در مغز را افزایش داده و همچنین موجب بهبود قوه تفکر افراد می شود.
کاهو
اگر می خواهید حافظه شما قوی شود کاهو را در برنامه رژیم غذایی خود بگنجانید. کاهو به دلیل دارا بودن ترکیبات موثر دارای خواص بسیاری برای مغز شما می باشد.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی حاوی یک آنتی اکسیدان به نام لیکوپن خواهد بود. این ماده مقوی و پرخاصیت در تقویت سیستم عصبی و مغز بسیار تاثیرگذار است. افزایش قدرت یادگیری و حافظه از فواید مصرف گوجه فرنگی می باشد.
انجیر
انجیر یک منبع غنی از کلسیم و فسفر می باشد که موجب تقویت مغز و سیستم عصبی شما می شود. این میوه پرخاصیت علاوه بر مغز، در تقویت استخوان ها و همچنین رشد کودکان تاثیر بسزایی خواهد داشت. تقویت چشم به دلیل دارا بودن ویتامین های مفید از دیگر فواید مصرف انجیر می باشد.
آووکادو
آووکادو یکی از پرخاصیت ترین میوه ها است که تاثیر چشمگیری در سلامت مغز شما دارد. این میوه دارای اسیدهای چرب امگا و ویتامین E است. این ویتامین با بازسازی سلول های مغزی روند پیشرفت بیماری هایی نظیر آلزایمر را کند تر می کند. همچنین یکی دیگر از وظایف این ویتامین حفاظت از غشاء سلولی مغز در برابر رادیکال های آزاد می باشد.
قهوه
کافئین موجود در قهوه به سلامت مغز شما کمک می کند. درواقع مصرف کافئین سبب هوشیاری مغز شما و همچنین افزایش دوپامین می شود. طبق تحقیقات صورت گرفته مشخص شده است که قهوه می تواند موجب افزایش ظرفیت مغز شود. درواقع مصرف قهوه باعث می شود که مغز اطلاعات بیشتری را تجزیه و تحلیل و پردازش کند. نوشیدن قهوه در کاهش بروز مواردی نظیر زوال عقل، سکته، بیماری پارکینسون و آلزایمر موثر خواهد بود.
نکاتی برای تقویت مغز
- خوردن خرما
- مصرف نارگیل
- خواب باکیفیت و کافی
- استفاده از روغن زیتون
- انجام فعالیت های ورزشی
- خوردن روزانه چند عدد بادام
- مصرف موز جهت افزایش ضریب هوشی کودکان
- مصرف عناب جهت تقویت سیستم عصبی و مغز
- گنجاندن گندم سبوس دار در برنامه رژیم غذایی خود
- انجام تکنیک های آرامش بخش مانند مدیتیشن و یوگا
در پایان
مواد خوراکی که در این مقاله آن ها را نام بردیم، در تقویت سیستم عصبی و بهبود ساختار سلول های مغز موثر خواهند بود. این خوراکی های مفید نه تنها برای تقویت حافظه، بلکه در کاهش سکته مغزی و بیماری های مرتبط با مغز نظیر پارکینسون و بیماری آلزایمر تاثیرگذار خواهند بود. علاوه بر استفاده از این مواد، نوشیدن آب کافی، خواب کافی، خوردن غذای کافی، داشتن یک رژیم غذایی سالم و مغذی، انجام فعالیت های ورزشی، کنترل استرس، کاهش مصرف الکل و کنار گذاشتن وسایل الکترونیکی حداقل 30 دقیقه قبل از خواب علاوه بر حفظ سلامت مغز و بهبود عملکرد آن، سلامت جسم شما را نیز به همراه خواهد داشت.