تفاوتی ندارد که در حال گذراندن کدام دهه از زندگی خود می باشید، انجام برخی کارها و اصلاح سبک زندگی می تواند منجر به افزایش طول عمر شما شود و کیفیت زندگیتان را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله می خواهیم عاداتی را که کنار گذاشتن آن ها منجر به افزایش طول عمر افراد می شود، شرح دهیم.
برای اینکه از طول عمر طولانی بهره مند شوید و بتوانید زندگی با کیفیت تری داشته باشید، بهتر است عادات اشتباه خود را کنار بگذارید و یا آن ها را اصلاح کنید. ترک این امور علاوه بر اینکه موجب حفظ سلامتی شما می شود، امید به زندگی را در شما نیز می تواند افزایش دهد.
کنار گذاشتن این عادات موجب افزایش طول عمر شما خواهد شد:
استفاده از مواد خوراکی فرآوری شده
اگرچه مواد خوراکی فرآوری شده خوش طعم و خوشمزه می باشند، ولی در ترکیبات آن ها از مواد افزودنی شیمیایی و زیان آور بسیاری استفاده شده است. این روزها استفاده از آن ها به قدری شایع شده است که مواد غذایی و خوراکی های فرآوری شده بسیاری در برنامه های غذایی افراد مشاهده می شوند.
در واقع با مصرف مواد فرآوری شده، شما مقادیر زیادی از قند، سدیم (نمک) و چربی اشباع وارد بدن خود می کنید. سرطان، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و افزایش فشار خون از عوارض مصرف این مواد خواهند بود. بدون شک اعتدال در مصرف این خوراکی ها و یا حتی حذف این مواد از برنامه غذایی شما، به بهبود عملکرد بدن و سلامت جسمتان و درنتیجه افزایش طول عمر شما کمک چشمگیری می کند.
در اینجا برخی از رایج ترین مواد غذایی فرآوری شده را نام خواهیم برد.
- انواع سس ها
- نان های بسته ای
- مواد خوراکی کنسروی
- مواد غذایی منجمد شده
- ناگت، سوسیس و کالباس
- برخی نوشیدنی ها و نوشابه های گازدار
استعمال دخانیات
مصرف سیگار تاثیر مستقیمی در کاهش طول عمر شما دارد. طبق تحقیقات صورت گرفته استعمال دخانیات سالانه جان افراد بسیاری را می گیرد. مضرات سیگار به قدری زیاد است که با ترک آن می توانید به طور چشمگیری طول عمر خود را افزایش داده و خطر بروز بسیاری از بیماری ها را کاهش دهید. ضمنا با ترک سیگار می توانید به سلامت سایر افراد خانواده هم کمک کنید. قطعا آسیب های ناشی از استعمال دخانیات منحصراً به شخص مصرف کننده وارد نخواهد شد و سلامت سایر افرادی که با فرد مصرف کننده در ارتباط هستند، به خطر خواهد افتاد.
عدم تحرک و نشستن های طولانی مدت
عدم تحرک می تواند تهدید بزرگی برای سلامت جسم و روح شما به شمار آید. افزایش فشار خون، بیماری های قلبی _ عروقی، دیابت، ابتلا به چربی خون بالا و برخی سرطان ها از عوارض های کم تحرکی خواهد بود. اگر شغل شما به گونه ایست که در طول روز تحرک کمی خواهید داشت، انجام فعالیت های بدنی را به برنامه روزانه خود اضافه نمایید.
در محیط کار می توانید حداقل هر یک ساعت یکبار از جای خود بلند شوید و چند دقیقه ای قدم بزنید. برای حفظ سلامت جسم و روح خود طبق تحقیقات صورت گرفته حداقل 5 روز در هفته به مدت حداقل 30 دقیقه باید تمرین و ورزش کنید. پیاده روی جزء یکی از مفیدترین فعالیت ها می باشد که با گنجاندن روزانه 15 دقیقه پیاده روی به برنامه روزانه خود می توانید موجب افزایش طول عمر خود شوید.
خشم و عصبانیت
خشم و عصبانیت می تواند ترشح هورمون کورتیزول در بدن را افزایش دهد. کورتیزول نوعی هورمون استرس است که با بروز استرس، خشم و عصبانیت سطح آن در بدن بالا می رود. بالا رفتن سطح کورتیزول، می تواند تاثیرات بدی بر روی قلب، متابولیسم و سیستم ایمنی بدن بگذارد. همین امر موجب می شود که افزایش سطح کورتیزول ارتباط مستقیمی با مرگ و میر و کاهش عمر افراد داشته باشد.
استرس و تنش های عصبی
استرس همانند خشم و عصبانیت می تواند سلامت جسم و روح شما را به خطر اندازد. بروز مشکلات گوارشی، اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن، مشکلات روحی و روانی و بیماری های قلبی_عروقی از عوارض استرس و تنش های عصبی خواهند بود. بنابراین مهار استرس و کنترل آن امری مهم در افزایش طول عمر می باشد.
شما با استفاده از تکنیک های آرامش بخش مانند مدیتیشن و یا نوشتن خاطرات خود و همچنین با کمک یک مشاور و متخصص می توانید به کاهش سطح استرس خود کمک کنید. کنترل استرس می تواند موجب بهبود کیفیت زندگی شما و همچنین افزایش طول عمرتان شود.
همانطور که در وبلاگ های قبلی که در مورد بررسی راهکارهای کاهش استرس بود، بیان کردیم، کنترل و غلبه بر استرس امری حیاتی و مهم می باشد.
کمبود خواب
داشتن خواب کافی یکی از فاکتورهای مهم داشتن سلامت جسم و افزایش طول عمر می باشد. همانطور که می دانید خواب آلودگی یکی از اصلی ترین دلایل تصادفات و مرگ و میر در کشور است. به طور متوسط 7 تا 9 ساعت خواب شبانه می تواند خطر مرگ و میر بر اثر عواملی مانند تصادف را کم کند.
عدم خواب کافی همچنین می تواند عملکرد مغز شما را با اختلال روبرو کند و پیری زودرس مغز را به همراه داشته باشد. اختلالات خلقی و عدم کنترل خشم و عصبانیت یکی دیگر از عوارض کم خوابی می باشد. همانطور که در بالا بیان کردیم خشم و عصبانیت، تاثیر بسیاری در بروز بسیاری از بیماری ها و کاهش عمر شما خواهند داشت.
نوشیدن الکل
مصرف بیش از اندازه الکل می تواند موجب کاهش طول عمر شما شود. مصرف الکل در افرادی که سن آن ها بالاتر است خطرات بیشتری نسبت به جوانان می تواند ایجاد کند. زیرا در افراد مسن سرعت جذب الکل کمتر خواهد بود. حمله های قلبی، اختلالات کبدی و سکته مغزی می تواند به دلیل مصرف الکل ایجاد شود.
در آخر
همانطور که بیان کردیم ترک عادت های نادرست که در بالا به برخی از آن ها اشاره کردیم موجب افزایش طول عمر شما می شود.
حفظ روابط اجتماعی مثبت، رژیم غذایی متعادل و مناسب و مدیریت استرس، دریافت نور خورشید به اندازه کافی، فعال نگه داشتن ذهن از جمله مواردی است که به افزایش طول عمر کمک می کند. عوامل محیطی بسیاری وجود دارند که میتوانند در میزان طول عمر شما موثر باشند. اصلاح سبک زندگی و ترک عادات بالا نه تنها موجب بهبود کیفیت زندگی می شود، بلکه تاثیر بسزایی در سلامت جسم و افزایش طول عمر شما خواهد داشت.
رعایت برخی نکات و ترک عادات بد نظیر استعمال دخانیات، خود به تنهایی می تواند چندین سال به عمر شما بیفزاید. قطعا سلامتی یکی از بزرگترین نعمت هایی است که خداوند آن را بی قیمت به بشر تقدیم کرده است. حفظ و مراقبت از سلامتی و تلاش برای انجام ندادن اموری که آن را به خطر می اندازد، نوعی تشکر و قدردانی از خداوند محسوب می شود.